Enkele leden van het Dorpsplatform kijken hoe het nieuwe
speeltoestel uit de as herrijst. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN
Enkele leden van het Dorpsplatform kijken hoe het nieuwe speeltoestel uit de as herrijst. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN Foto: Jose van der Wegen

Nieuw speeltoestel voor de jeugd in Woensdrecht

Door: Eugene de Kok Algemeen

WOENSDRECHT – De verontwaardiging in de kern Woensdrecht en bij de gemeente was groot toen met de jaarwisseling het speeltoestel aan de Fortuinstraat, nabij de velden van voetbalvereniging WVV’67, door vuurwerk werd vernield. Er zat gelukkig nog geld in het potje voor de dorpen waarmee een splinternieuw speeltoestel is aangeschaft voor dezelfde locatie.

Volgens Gerard van den Bergh, voorzitter van Dorpsplatform Kern Woensdrecht, was het vorige speeltoestel nog lang niet aan vervanging toe. “Het stond er zo’n drie tot vier jaar en was dus nog lang niet aan het einde van de levensduur. Door de vernieling tijdens de jaarwisseling moest het toestel wel weg. Het speeltuintje aan de Fortuinstraat wordt echter goed gebruikt. Er is voor iedereen wat wils. Daarom wilden wij graag een nieuw toestel in de speeltuin plaatsen.”

Verzekering

Voor het zover was, togen de leden van het dorpsplatform naar de gemeente. “De vraag was hoe we het gingen oplossen? Konden we de schade ergens verhalen? Was het toestel verzekerd? Dit bleek helaas niet het geval, omdat het om een toestel in de openbare ruimte ging. In overleg met de gemeente en het platform hebben we toen besloten om de gelden die nog in het potje voor dorpsontwikkeling zaten aan te spreken. Het is voor ons belangrijk dat de jeugd zich kan vermaken. Omdat er bepaalde eisen gelden voor speeltoestellen in de openbare ruimte, hebben we goed gezocht naar een geschikt toestel. Onder begeleiding van onze secretaris Kees Gravenmaker vonden we een geschikt toestel. Omdat het nieuwe toestel iets groter is, hebben we de bak iets moeten vergroten, om zo aan de veiligheidseisen te voldoen. Vanuit de gemeente heeft het wijkteam het vullen van de bak met houtsnippers verzorgd.”

Vandalisme

De leden van het Dorpsplatform zijn tevreden met het nieuwe toestel. “Als je dit zo ziet, kun je wel zeggen dat het in het echt nog mooier is dan op het plaatje. We zijn blij dat we dit nieuwe toestel vanuit de dorpsgelden hebben kunnen realiseren, want zonder dat potje hadden we hier niets anders kunnen plaatsen. Het is dan ook jammer dat het vorige speeltoestel door vandalisme is vernield. Met de gelden hadden we immers ook nog andere zaken voor het dorp kunnen regelen. Zo staat er nog een informatiebord op de Rijzendeweg op de planning, maar dan is het potje ver leeg. Als er nog een keer iets met het speeltoestel gebeurt, is er geen budget meer voor een nieuwe. We hopen dan ook dat dit niet meer zal gebeuren, ook omdat het toestel de speeltuin hier compleet maakt.”

Zomervakantie

Hoewel de jeugd inmiddels gebruik kan maken van het nieuwe speeltoestel, hoopt het dorpsplatform nog een officiële opening te kunnen regelen. “Burgemeester Steven Adriaansen vond het zo jammer dat het speeltoestel tijdens de jaarwisseling is vernield, dat wij het een eer zouden vinden als hij het nieuwe toestel ergens na de zomervakantie officieel zou willen openen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief