Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Jan Luysterburg komt met nieuw boek: ’t Kom d’ammel goed’

Door: Eugene de Kok Algemeen

WOENSDRECHT – Jan Luysterburg uit Hoogerheide presenteert zaterdag 12 september in Non Plus Ultra in Woensdrecht zijn boek ‘’t Kom d’ammel goed’. 

Er staan (korte) verhalen in zijn dialect in. 

De 76-jarige Hoogerheidenaar schrijft en verzamelt al een kwart eeuw verhalen en gedichten in dialect. 

Hij is succesvol. Zo won Luysterburg in 2015 de Willem Ivenprijs voor het mooiste Brabantse dialectverhaal van dat jaar. Ook stond hij al acht keer in de finale van de Brabantse Kerstgedichtenwedstrijd en in 2016 werd hij door Dialectgenootschap De Berregse Kamer onderscheiden vanwege zijn verdiensten voor de dialecten en vorig jaar ontving hij een koninklijke onderscheiding. 

Kunstenaar

In het boek staat een voorwoord van Cor Swanenberg en kunstenaar Nelleke de Laat ontwierp de omslag. Tekenaar Iris Bongers stelde negen toepasselijke tekeningen ter beschikking. 

Eerste exemplaar

‘Dialectprofessor’ Jos Swanenberg neemt zaterdag 12 september het eerste exemplaar in ontvangst. Tijdens de presentatie speelt muziekgroep Smidje Verholen. 

Mensen die bij de presentatie aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden via het e-mailadres luysterburg01@ziggo.nl. De middag duurt van 13.30 uur tot 16.00 uur. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief