De scholen zijn weer begonnen: 'Spannende week voor Zuidwesthoek College'
Het Zuidwesthoek College.
Het Zuidwesthoek College. (Foto: Eugène de Kok)

De scholen zijn weer begonnen: 'Spannende week voor Zuidwesthoek College'

OSSENDRECHT - Het is een extra spannende week voor het Zuidwesthoek College in Ossendrecht. Niet alleen wil directeur Guus Haelermans zien hoe alle maatregelen omtrent het coronavirus uitpakken, ook is hij benieuwd naar de reacties van de brugklassers op het nieuwe onderwijsconcept.


Daar is jaren over gesproken en nagedacht. “En nu gaan we ermee van start. We willen de buitenwereld naar binnen halen en meer betrekken bij het onderwijs. Het wordt veel meer projectonderwijs en minder klassikaal, al blijven er natuurlijk lessen waarin de kinderen gewoon naar een leraar luisteren”, legt directeur Guus Haelermans uit. “We willen dat ze door samen te werken tot leren komen. Wij denken en hopen dat ze met een groter publiek nog gemotiveerder zijn.” 

Docenten

Naast deze grote verandering spelen de coronaperikelen. De leerlingen hoeven onderling geen afstand meer te houden, maar wel tot de docenten. Volgens Haelermans zijn alle voorzieningen getroffen. “Het is een grote opgave, maar we zijn erg blij dat alle leerlingen weer mogen komen. Onderwijs op afstand werkt voor het vmbo minder goed dan in bijvoorbeeld een vwo-klas. Ik hoop echt dat een sluiting niet opnieuw noodzakelijk is. Dat is niet goed voor de leerlingen.” 

Andere vorm

Het Zuidwesthoek College staat bekend om haar vele (sportieve) activiteiten buiten school. “We schuiven alles nu zo ver mogelijk naar achter, in de hoop dat het dan kan. Anders moeten we een andere vorm zien te vinden.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief