Veel West-Brabanders in ode aan dialectartiesten
Foto: Archieffoto

Veel West-Brabanders in ode aan dialectartiesten

HOOGERHEIDE - In zijn nieuwe boek schetst auteur Cor Swanenberg uit Rosmalen een portret van vrijwel alle dialectartiesten uit Noord-Brabant.


Het is een hommage aan de zangers, bands, cabaretiers, vertellers en schrijvers die ‘mooie dingen maken in hun moedertaal’. 

In ‘Brabantse Humor’ zijn meerdere artiesten uit West-Brabant opgenomen onder wie Smidje Verholen, Rien de Rooij, Kees Hoeckx, Paoters Terrepetijn en Sjaggerijn, Adri Hoppenbrouwers, Drik de Bruijn, Bertus Staigerpaip, WC Experience en de uit Hoogerheide afkomstige Jan Luysterburg.

Ongecompliceerd

“Als je over de Brabantse humor al iets generaliserends wil zeggen, dan valt op dat de humor meestal ongecompliceerd is, vaak ironisch en direct. Vooral in het gesprek tussen het ‘hogere’ en ‘gewone’ volk is een humorvolle botsing onvermijdelijk”, zegt de schrijver. Het boek telt 288 pagina’s en is rijk geïllustreerd. 

Bestellen

Het wordt zondag 13 september gepresenteerd in Rosmalen en is daarna te koop in de boekwinkel en per e-mail te bestellen bij de Stichting Brabants: info@stichtingbrabants.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief