Station Bergen op Zoom gaat komend weekend op de schop
Foto:

Station Bergen op Zoom gaat komend weekend op de schop

BERGEN OP ZOOM - Prorail gaat komend weekend aan de slag met de vernieuwing van het perron in Bergen op Zoom. Het straatwerk wordt vernieuwd en het perron wordt ingericht met nieuw meubilair. "Door deze en andere werkzaamheden rijden er tussen Goes en Roosendaal komend weekend geen treinen maar bussen", aldus Prorail.


In april is al een deel van het straatwerk vernieuwd. "De klus wordt nu afgemaakt en daarna richten we het perron opnieuw in. We maken het overzichtelijker en zorgen voor vrije looproutes zodat iedereen straks meer ruimte en overzicht heeft bij het in- en uitstappen", meldt Prorail.

Het oude meubilair wordt verwijderd en daarvoor in de plaats komen nieuwe banken, prullenbakken en halfopen wachthokjes. Ook komt er meer groen op het perron door de plaatsing van een grote plantenbak met zitranden. "Als we klaar zijn ziet het perron er weer uit als nieuw en kan het er weer jaren tegenaan." 

Naast de werkzaamheden in Bergen op Zoom, pleegt aannemer Strukton op diverse locaties groot onderhoud. Het gaat onder meer om onderhoud aan overwegen, het inspecteren en vervangen van kabels en vernieuwing van enkele spoorstaven. "Zo houden we het spoor in een goede conditie en kunnen de treinen er veilig gebruik van blijven maken." 

Op zaterdag 19 en zondag 20 september is er tussen Goes en Roosendaal geen treinverkeer mogelijk. NS zet bussen in. "We adviseren reizigers altijd vlak voor vertrek een reisplanner te raadplegen voor een actueel advies."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief