Afbeelding

Woensdrecht wil kinderen helpen met overstap naar voortgezet onderwijs

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht is één van de gemeenten op de Brabantse Wal die deelneemt aan het onderwijsproject ‘Kansrijk schakelen’. 

De kick-off van dit project vindt woensdag 30 september plaats. Het project moet de overstap van het basisonderwijs naar voortgezet onderwijs makkelijker maken voor leerlingen. 

Het richt zich op jongens en meiden tussen de tien en veertien jaar. Ze worden begeleid naar de overstap waarbij wordt gelet op hun talenten, ontwikkeling, leerstijlen en hun onderwijsbehoeften op het gebied van begrijpend lezen. 

Kansen

Wethouder Lars van der Beek raadt kinderen aan deel te nemen. “We moeten leerlingen verder willen brengen, nieuwe kansen geven. Je moet dit project gewoon willen. Het brengt leerlingen verder en geeft ze nieuwe kansen.” 

Zuidwesthoek College

Het project begint op zes scholen van stichting SOM en twee van OMO Scholengroep BOZ waaronder het Zuidwesthoek College in Ossendrecht. Volgend jaar willen de betrokkenen het verder uitrollen. 

Leo Soffers van SOM sluit zich aan bij Van der Beek. “Onze kinderen zijn de toekomst. Zij gaan onze maatschappij maken. Denk aan de tekorten die er zijn en slechts zullen groeien naar goed opgeleid personeel, met name in de zorg. We kunnen met elkaar de beroepssector verbreden, verdiepen en verbeteren. Doordat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien, worden hun kansen vergroot. Met name voor kinderen die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben.” 

Digitaal

In het project werken scholen samen en ouders, leerlingen en ketenpartners worden betrokken. Özkan Akyol verzorgt de kick-off digitaal. Een introductievideo is te zien op www.kansrijkschakelen.nl

Via deze website kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de kick-off. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief