Saver wijzigt vanaf 2 november inzameldagen

Saver wijzigt vanaf 2 november inzameldagen

WOENSDRECHT  - Saver rijdt vanaf 2 november 2020 nieuwe routes. Daardoor is de kans groot dat de containers op een andere dag geleegd worden. 


De nieuwe routes zijn straks zo ingedeeld, dat de vuilniswagen met hetzelfde aantal kilometers meer containers kan legen. Naast de schonere brandstof, die Saver nu al gebruikt, zorgt dit voor extra CO2 reductie. Dit is beter voor het milieu. 

Onnodig

Bovendien had Saver op routes vaak een wisselende bezetting van chauffeurs. Straks krijgen chauffeurs zoveel als mogelijk een vaste route. Op deze manier kennen ze hun wijken nog beter. De routes zijn al lang niet aangepast terwijl de leefomgeving in alle gemeenten wel wijzigde. Denk daarbij aan: woningbouw, van bovengrondse naar ondergrondse inzamelingen en nieuwe wegen die zijn aangelegd. Er zijn daarom steeds stukjes aan de bestaande routes ‘geplakt’ en routes zijn in omvang gewijzigd. De volgorde werd hierin vaak niet gewijzigd. Het gevolg was dat er veel onnodige (zonder containers te legen) routes werden gereden. Deze routewijziging heeft dus een milieu- en een kostenbesparend effect. 

Optimaal

In de overgangsfase (de hele maand november) is het dus mogelijk dat de containers nog in het oude en in het nieuwe schema geleegd worden. In dat geval vinden de inwoners meerdere ophaaldagen van dezelfde stroom terug in hun kalender. "Dat komt omdat we de inwoners optimaal van dienst willen zijn en hen dus niet te lang met hun afval willen laten zitten", meldt Saver. "De ledigingen zoals die in december staan vermeld, zijn dan de nieuwe dagen zoals die zijn doorgevoerd. De containers worden even vaak geleegd als voor 2 november het geval was. Dit geldt voor alle gemeenten."

Afvalkalender

Inwoners die in 2020 al een papieren Afvalkalender hadden aangevraagd, krijgen voor eind oktober een nieuwe versie met het schema van de laatste twee maanden. Inwoners die de informatie online opzoeken kunnen terecht op deAfvalwijzerapp of website van Saver onder Afvalkalender. Hier is de nieuwe inzamelinformatie beschikbaar. Meer informatie is ook te vinden op www.saver.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief