Afbeelding
Foto: Pixabay

Stichting Uit de Kunst exposeert in bibliotheek

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE – Van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema 'En toen?' De week staat in het teken van geschiedenis. In navolging van eerdere samenwerkingen tussen Stichting Uit de Kunst Woensdrecht en Bibliotheek West-Brabant is in de locatie in Hoogerheide een expositie over het thema.

Aan de expositie doen kunstenaars als Roy Weijgers, Jos Vandehoven, Marina Eggermont, Annie Dingenouts, Yvonne Rozemond, José van der Wegen, Bert de Waard, Yvonne Breet, Jeanny Ritzen, Els Hentenaar, Paula Boschman, Rita Nieuwlaat, Susan van Dop, Anton de Krom, Adrie Leenaerts, Diane Riphagen, Bertus van Gils, Johan van Geel, Maria Suijkerbuijk, Toon Wierckx en Magda Bastiaanse mee.

Aquarel

Kinderen hebben ook meegewerkt aan de totstandkoming van de werken. Naast geschilderde werken is er ook tekenkunst, aquarel, fotografie, poëzie en grafiek te zien zijn. Alle werken zijn gebaseerd op het thema van ‘En toen?' Gezien de veelzijdigheid van de kunstenaars en een thema dat geen duidelijke afbakening kent, zal het een diverse tentoonstelling zijn. Omdat ook kinderen hebben geholpen, is deze expositie geschikt voor zowel jong als oud.

Ridder Rikki

De expositie in de bibliotheek is één van de activiteiten van Bibliotheek West-Brabant tijdens de Kinderboekenweek. “Woensdag start in de ochtend met een Peuterparade, waarbij wordt voorgelezen uit het boek 'Ridder Rikki'", zegt Saskia Bousie van de bibliotheek. 's Middags staat er van 14.00 uur tot 14.30 uur een stickerspeurtocht gepland onder begeleiding van Heemkundekring Zuidkwartier. Deze speurtocht wordt op woensdag 7 oktober nogmaals gehouden. De speurtocht is er voor kinderen vanaf 6 jaar en start en eindigt in de bibliotheek. De tocht vindt plaats in groepen van maximaal tien personen, bestaande uit ouders en kinderen. De speurtocht kan ook op eigen initiatief onder begeleiding van een volwassene gelopen worden tijdens de Kinderboekenweek.

Dialect

De Kinderboekenweek is om kinderen te stimuleren te lezen, maar ook om kinderen voor te lezen door ouders of grootouders. Op zaterdag 3 oktober van 10.30 uur tot 11.00 uur en op woensdag 7 oktober van 14.00 tot 14.30 uur zal schrijver Jan Luysterburg voorlezen in dialect. “Jan leest dan voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 8 jaar een sprookje voor in dialect. Na afloop kunnen ze knutselen."

Openingsuren

Al met al valt er tijdens de week genoeg te doen in de bibliotheek. De expositie van Uit de Kunst wordt woensdag geopend. In verband met de coronamaatregelen vindt de opening op een sobere manier plaats, zonder genodigden. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 11 oktober, tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan de Huijbergseweg 3a in Hoogerheide.

Tweemaandelijks

Naast de expositie in de bibliotheek is er ook in de hal van het gemeentehuis nog een en ander te bekijken. In het kader van de tweemaandelijkse expositie in de hal van het gemeentehuis is er tot 16 november werk van Bertus van Gils te zien. Bertus is woonachtig in Hoogerheide en zijn foto’s worden door middel van digitaal computerwerk een schilderij of een heel andere afbeelding. De werken zijn tijdens de openingstijden van gemeentehuis en MFC het Kloosterhof te bekijken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief