Afbeelding
Foto: Gemeente Woensdrecht

Burgemeester Steven Adriaansen: ‘We willen geen déjà-vu, houd vol!’

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht kijkt met zorg naar de toename van het aantal coronapatiënten. “Deze tweede golf gaat niet aan ons voorbij.” 

Maandag stond de teller in zijn gemeente op 128 inwoners die sinds maart positief zijn getest. “De laatste weken zijn er 32 mensen bijgekomen”, zegt de burgemeester. “Dat is een substantiële stijging en best zorgelijk.” Hij wil dan ook alle inwoners op het hart drukken om de maatregelen van het RIVM na te leven. “Ik realiseer me dat het niet prettig is, maar we weten dat het perspectief als het aantal besmettingen niet afneemt, nog somberder is, met opnieuw grote gevolgen voor onze maatschappij en economie. We willen geen déjà-vu. Houd vol!”

Lockdown

Adriaansen hoopt dat het niet weer tot een lockdown komt. Ook in Woensdrecht heeft dit gevolgen gehad op sociaal vlak. De gemeente voert momenteel gesprekken met bijvoorbeeld carnavalsverenigingen, maar ook met andere organisaties. Hij hoopt dat inwoners op elkaar willen letten. “Het raakt ons allemaal. Veel activiteiten die de gemeente kleur geven gaan niet door. Mensen verliezen hun baan, komen in financiële problemen of kennen eenzaamheid of verdriet omdat een dierbare overleden is aan het virus. Laten we de extra aandacht voor elkaar hebben en kijken hoe we dingen wél voor elkaar kunnen krijgen. Samen kunnen we meer. Samen krijgen we het virus onder controle.”

Besmettingshaarden

Adriaansen hoopt dat we snel weer ‘op een normale manier’ met elkaar kunnen omgaan. “In het algemeen gaat het goed in Woensdrecht. We zien bijvoorbeeld geen grote besmettingshaarden door een feest of samenkomst van mensen. Dat is op zich goed, maar aan de andere kant is het moeilijk, omdat je geen duidelijke oorzaak kunt aanwijzen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief