huisarts-1
huisarts-1

Huisartsen: ‘Als we de schouders eronder zetten, gaan we dit klaren’

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - De paniek die er in maart en april was, is er nu niet, hoewel het aantal besmettingen weer oploopt. “Gelukkig”, zeggen huisartsen Jan van Hootegem en Ruud van Gool uit Hoogerheide. “We weten ook meer van het virus.”

Net als voor iedereen was de crisis voor de Huisartsengroep Zuidwesthoek iets nieuws. In allerijl werd de prikpost naar het gemeentehuis verhuisd, ging de apotheek veel meer bezorgen en kwam er aan de Sportlaan een praktijk voor mensen met coronaklachten. De huisartsen werken daar per toerbeurt. “We wilden de patiëntenstromen zoveel mogelijk scheiden. Dat heeft goed gewerkt”, zegt Van Hootegem. 

Onderschatten

Net als Van Gool is hij blij dat die maatregelen nog niet waren teruggedraaid. “We zien weer meer positieve tests, ook onder jongeren”, zegt Van Gool. Zij moeten corona niet onderschatten. “De een heeft er meer last van de ander, maar het is meer dan een griepje.” De huisartsen snappen dat de maatregelen zijn aangescherpt. Woensdrechtenaren houden zich er goed aan. “Ze zijn voorzichtig. In de supermarkt zie ik soms dat mensen te weinig afstand houden, maar verder gaat het goed”, zegt Van Hootegem. 

Patiëntenstromen

Het tweetal roept mensen met klachten op vooral contact op te nemen. “In de eerste golf was het qua fysieke bezoeken erg rustig in onze praktijk. De laatste tijd nam het weer toe, maar na maandag zag je het weer teruglopen.” 

In de praktijken is een mondkapje verplicht en de patiëntenstromen zijn gescheiden. Mensen hebben dus niets te vrezen. Van Hootegem vraagt mensen nog even vol te houden. “Er wordt een inspanning van ons gevraagd, maar als we de schouders eronder zetten, gaan we dit klaren.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief