Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Panoramabord en extra tappunt voor Woensdrecht

Door: Eugene de Kok Algemeen

WOENSDRECHT - Bij het uitkijkpunt aan de Rijzendeweg in Woensdrecht komt een nieuw panoramabord.

Het bord is een idee van het dorpsplatform Woensdrecht, Stichting Brabantse Wal en Geopark Schelde Delta. De organisaties delen de kosten.

Op het draaibare bord staat op beide kanten informatie over wat er nu is te zien op het uitkijkpunt en wat daar vroeger was te zien.

Stil

De makers gebruiken daarvoor oude foto’s van het gebied waarop duidelijk is te zien waarvoor de zogenaamde wal dienst doet. “Het is door de coronacrisis een tijdje stil geweest rondom de dorpsplatforms. Ook zij konden niet bij elkaar komen. Ik ben blij dat het nu weer een beetje op gang komt”, zegt Jeffrey van Agtmaal van de gemeente Woensdrecht. Hij put hoop uit de samenwerking tussen de organisaties. “Er is een mooie slag geslagen voor toekomstige projecten.”

Kosten

Doordat de organisaties de kosten delen blijft er geld over voor watertappunten aan het Colonel Whitakerplein en Rijzendeweg. De kosten van het panoramabord en het extra tappunt zijn voor de gemeente 2681 euro. Er blijft daardoor nog 8564 euro over voor Woensdrecht. Het dorpsplatform moet dat voor 31 december van dit jaar zien te besteden aan projecten die goed zijn voor de leefbaarheid. Het panoramabord wordt dit najaar geplaatst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief