Drugsdealers in Woensdrecht krijgen een last onder dwangsom
<p>Dealen drugs pillen-1_472158307.jpg</p>

Dealen drugs pillen-1_472158307.jpg

(Foto: )

Drugsdealers in Woensdrecht krijgen een last onder dwangsom

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht heeft twee notoire drugsdealers een last onder dwangsom opgelegd.


Het gaat om bedragen van 5000 en 7500 euro. “Deze maatregel is bedoeld om herhaling te voorkomen en hun gedrag te veranderen”, zegt burgemeester Steven Adriaansen. 

De last onder dwangsom is een nieuwe maatregel in de strijd tegen drugsoverlast. Een aantal plekken in de Veluwe, zoals Harderwijk en Ermelo, werken hier al een tijdje mee. “Daar zijn ze er positief over. De maatregel en de bedragen hebben ook stand gehouden bij de rechter. We hebben daar goed naar gekeken.” 

Doorn

Volgens Adriaansen is het dealen ‘een grote doorn in het oog’ van inwoners. “Het geeft een onveiligheidsgevoel. Het toezicht en handhaving zijn fors opgeschroefd door instanties. Zowel opvallend als onopvallend zijn er diverse controles uitgevoerd die hebben geleid tot diverse aanhoudingen. Onze informatiepositie is daardoor nog meer vergroot.” 

Actief

Dankzij de informatie is de gemeente uitgekomen bij tweede dealers, die veel in de gemeente Woensdrecht actief zijn. De last onder dwangsom die aan hen is opgelegd is een waarschuwing. Als ze opnieuw op dealen worden betrapt, kan de gemeente overgaan tot het innen van de al aangekondigde boetes van 5000 en 7500 euro. 

Strafrecht

De maatregel is een extra middel en staat los van het straftraject. Wijkagent Peter Gabriels is enthousiast over de last onder de dwangsom. “Het is een goede ontwikkeling dat er naast het strafrecht ook een bestuursrechtelijk traject door de gemeente wordt ingezet,. Momenteel zijn we met de gemeente aan het nadenken hoe we de gebruikers kunnen ontmoedigen. Zij zijn namelijk ook in beeld.” 

Adriaansen en Gabriels vragen mensen die verdachte zaken zien deze te blijven melden via 0900-8844, 112 bij spoed of via Meld Misdaad Anoniem. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Bezorgers

Veen, Hank, Nieuwendijk

Desembakker (ft)

Roosendaal

Medewerker kaasmakerij

Molenschot

Schoonmaakmedewerker m/v

Werkendam

Teamleider transport en opslag

Zevenbergen