Een ballon die gebruikt is voor lachgas.
Een ballon die gebruikt is voor lachgas. Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl

Gemeente wijst elf plekken aan waar een verbod op lachgas geldt

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - Het college van burgemeester en wethouders heeft op elf plekken verspreid over Hoogerheide, Ossendrecht en Putte een lachgasverbod ingesteld.

Je mag het daar niet meer gebruiken of bij je hebben. Het verbod gaat donderdag in. Het zijn locaties waar jongeren lachgas gebruikten en voor overlast zorgden. In Hoogerheide geldt de maatregel op de parkeerterreinen aan de Philomenahof, Sportlaan 4, Antwerpsestraatweg 100 en Huijbergseweg 21 en op de carpoolplaats aan de Antwerpsestraatweg. 

Voetbalkooi

In Ossendrecht is één locatie aangewezen: het veld aan de Kerkstraat en Eikelhof. 

En in Putte geldt het verbod net als in Hoogerheide op vijf plaatsen: het parkeerterrein van voetbalvereniging Grenswachters, de voetbalkooi aan de Postbaan, de eendenvijver aan de Beukendreef, de parkeerplaats achter de Kruidvat en de Gloriëtte in het bos aan de Canadalaan. 

Boete

Het college heeft de lijst gemaakt op basis van informatie van de jongerenwerker, de politie en andere organisaties. “We hebben dit verbod opgenomen in de APV, zodat we mensen die in overtreding zijn kunnen beboeten”, zegt burgemeester Steven Adriaansen. De hoogte van de boete bedraagt 140 euro. 

Hinder

Het gebruik van lachgas op evenementen was al langer verboden in Woensdrecht. Adriaansen rekent erop dat de landelijke overheid met een verbod op het gebruik komt. Met het aanwijzen van de elk plekken wil hij tot het zover is de hinder en overlast in de gemeente Woensdrecht beperken. 

Daarnaast wil de gemeente jongeren wijzen op de gevaren van lachgas. De jongerenwerker en mensen van Novadic-Kentron gaan daarom de komende tijd extra vaak op pad om in gesprek te gaan met jongeren. De instelling voor verslavingszorg is voor vragen te bereiken via 073-6899090 of hulp@novadic-kentron.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief