mantelzorg-large1
mantelzorg-large1

Woensdrecht deelt ook dit jaar complimenten uit

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht deelt ook dit jaar complimenten uit aan de mantelzorgers.

Wethouder Lars van der Beek is daar blij mee. Er waren eerder dit jaar plannen om te bezuinigen op het compliment, maar de gemeenteraad heeft daar een stokje voor gestoken. “De betekenis van het gebaar van waardering is misschien wel groter dan ooit”, zegt hij. 

Bon

Het compliment is een VVV-bon van vijftig euro. De gemeente deelt deze uit aan mantelzorgers die zich hebben laten registreren en meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden meer dan de gebruikelijke zorg verlenen aan inwoners van Woensdrecht. “Mantelzorgers staan altijd voor een ander klaar. Zij vinden het bijna normaal om deze taak op zich te nemen. Zij zijn van grote betekenis voor de medemens, de zorg en de samenleving.”

Kernen

De mantelzorgers krijgen in november een uitnodiging om het compliment op te halen in één van de kernen, vanzelfsprekend coronaproof. De jaarlijkse dag voor mantelzorgers is dit jaar vanwege het coronavirus geannuleerd. Bij de Brede Welzijnsinstelling zijn zo’n 520 mantelzorgers geregistreerd. “Maar er zijn er veel meer. Daar ben ik van overtuigd”, zegt Van der Beek. 

Mantelzorgers kunnen zich nog registeren tot 1 november via l.winkel@bwiwoensdrecht.nl of 0164-672049. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief