Grenspark Kalmthoutse Heide is en blijft toegankelijk
<p>Martin Groffen.</p>

Martin Groffen.

(Foto: Humhrey Hekhuizen)

Grenspark Kalmthoutse Heide is en blijft toegankelijk

OSSENDRECHT – Het is herfstvakantie. Een goed moment om lekker naar buiten te gaan. Het bos in, vogels spotten, naar paddenstoelen speuren en van de stilte genieten: jong en oud vermaakt zich in het bos. Wat natuurschoon betreft is er in Woensdrecht veel om van te genieten, ook nu. Dat zien ze ook in Grenspark Kalmthoutse Heide dat gewoon voor iedereen toegankelijk is en blijft.


Volgens Martin Groffen, voorzitter van het Grenspark, geven de handhavers aan dat het iets drukker is dan normaal, maar verloopt alles volgens de regels. “Je kunt gewoon wandelen, de toren is bereikbaar, eigenlijk is alles gewoon te doen. Als je de anderhalve meter afstand bewaart tot anderen en op de gebaande paden blijft, zijn er weinig problemen.” 

Grensoverschrijdend

Omdat het Grenspark een grensoverschrijdend natuurgebied is, kun je onderweg zo van Nederland naar België lopen en andersom. Je moet dus rekening houden met de geldende maatregelen in beide landen. Bang voor thuisquarantaine hoef je niet te zijn. “Niemand blijft meer dan 24 uur in het park voor een wandeling.”

Wie het wandelen wil combineren met een hapje of drankje, kon normaal gesproken terecht bij de horeca in zowel Nederland als België. Helaas, in beide landen is deze voor een paar weken gesloten. Toch vormt dat geen belemmering om te gaan. “Je kunt altijd zelf iets meenemen. Denk aan een thermosfles met warme chocomel en iets te eten. Je moet wel alles netjes opruimen en meenemen. Dan kunnen we blijven genieten van de mooie natuur.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief