Afbeelding
Foto: Fun4Family

Tip voor de herfstvakantie: Fietstoerist in eigen omgeving

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE – Ook nu is er in de herfstvakantie genoeg te doen, bijvoorbeeld als je de fiets pakt. Samen met het gezin fietsen in de omgeving of als toerist een fiets huren, het kan allemaal.

Volgens Danielle Engelaar van fietsverhuurbedrijf Fun4Family hebben ze deze zomer veel meer fietsen verhuurd in vergelijking met andere jaren. “Normaal verhuren we veel aan groepen, maar door de maatregelen was dat echt nul komma nul. In plaats daarvan kregen we heel veel individuele aanvragen. Je kon goed merken dat alles in de buurt, van campings tot hotels, vol zat met mensen. Dat leidde er toe dat er soms dagen waren dat wij gewoon nee moesten verkopen, omdat alles verhuurd was.” 

Picknicken

De meeste mensen wachten de weersvoorspelling af, maar ook nu verhuurt Fun4Family al weer veel fietsen. “We verwachten vooral veel mountainbikeverhuur. Afgelopen weekend waren deze bijna allemaal alweer verhuurd. Ook e-bikes gaan hard.”

Omdat boekingen via de website verlopen en betaald worden, is de verhuur coronaproof. “We brengen de fietsen naar de locatie waar mensen verblijven, zij tekenen voor ontvangst en na afloop halen wij de fietsen weer op. Deze worden ook steeds gedesinfecteerd en schoongemaakt.” 

Danielle denkt dat mensen nog steeds leuke uitjes kunnen maken. “We geven ook altijd een route mee bij de verhuur. Combineer deze route bijvoorbeeld met een afhaallunch of -maaltijd bij een restaurant en ga onderweg picknicken. Er is hier genoeg te zien.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief