‘Met handwerken maak je serotonine aan’
<p>Martine Hofland.</p>

Martine Hofland.

(Foto: Humphrey Hekhuizen)

‘Met handwerken maak je serotonine aan’

HOOGERHEIDE – Bij Stoffen & Stiksels komen allerlei soorten handwerk samen. En in deze tijden blijken veel mensen graag iets om handen te hebben, merkt Martine Hofland van de winkel in Hoogerheide.

Volgens Hofland is het zichtbaar drukker qua verkopen. “Meer mensen zijn thuis en willen iets doen om bezig te zijn. Nu is deze periode altijd wel drukker, maar je merkt dat mensen minder de deur uit gaan. Fijn dat ze dan handwerken, want het biedt de ultieme ontspanning en iedereen kan het leren. Door de repetitieve bewegingen van bijvoorbeeld haken en breien maak je het rustgevende serotonine aan. Ze spreken dan ook van het ‘heerlijk handwerk halfuurtje’.”


Normaal gesproken zouden er bij Stoffen & Stiksels workshops zijn en komen liefhebbers samen in het handwerkcafé. “Door alle maatregelen liggen die activiteiten op hun gat.” Thuis zoeken mensen dan zelf mogelijkheden om te haken, breien en naaien. “We merken dat qua stoffen de materialen voor modieuze wasbare mondkapjes goed verkopen.”

Qua haken en breien kun je alle kanten op, zegt Hofland. “Van het maken van kledingstukken en omslagdoeken tot sjaals, plaids en lekkere grove woonmanden. Ook het breien van sokken is hip en zeker niet oubollig.” Wie liever niet fysiek naar de winkel gaat, kan online shoppen bij Stoffen & Stiksels. “We bezorgen gratis in de regio.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief