‘Kom oma, we gaan knutselen’
<p>Ank Meeuwisse is graag met haar handen bezig.</p>

Ank Meeuwisse is graag met haar handen bezig.

(Foto: Humphrey Hekhuizen)

‘Kom oma, we gaan knutselen’

HOOGERHEIDE – Een kaartje krijgen is leuk, maar ze maken is minstens even leuk. Volgens kaartenmaakster Ank Meeuwisse uit Hoogerheide zijn er zoveel mogelijkheden en technieken te leren, dat je alle kanten op kunt.


Ooit begon Meeuwisse met het maken van kaarten, omdat het haar gewoon erg leuk leek. “Ik begon met geborduurde kaarten. Ik heb veel kaarten gemaakt samen met mijn zus en we gingen ook samen naar de beurs KreaDoe. Daar kwam ik in contact met een dame die een demoteam runde voor het maken van kaarten. Ik ben toen bij het stansen en ponsen van kaarten beland en zit inmiddels al zo’n twintig jaar in het demoteam van Hobbyshop Nellie Snellen. Iedere week post ik op Facebook een zelfgemaakte kaart op de pagina van de hobbyshop. Dit varieert van kerstkaarten tot geboortekaartjes.”

Meeuwisse noemt het leuke aan haar hobby dat ze onder haar handen iets moois ziet ontstaan. “Iedere keer kun je weer wat anders maken. Je kunt bijvoorbeeld figuren stansen of stempels inkleuren. 3D-knippen doe ik niet meer en ook met borduren ben ik gestopt, maar er zijn zoveel technieken nog te leren. Het is soms zelfs bijna niet bij te houden. Het is ook niet dat je zomaar even een kaart maakt. Als het in één keer goed gaat, dan ben je wel een paar uur bezig.” Meeuwisse maakt dagelijks kaarten, soms samen met haar kleinkinderen. De hobby is niet aan leeftijd gebonden. “Mijn jongste kleinkind zegt regelmatig: ‘Kom oma, we gaan knutselen.’”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief