Al duizenden euro’s haakte Ingrid bij elkaar voor het goede doel
<p>Ingrid Goossens haakt knuffels voor het Diabetes Fonds.</p>

Ingrid Goossens haakt knuffels voor het Diabetes Fonds.

(Foto: José van der Wegen)

Al duizenden euro’s haakte Ingrid bij elkaar voor het goede doel

OSSENDRECHT - Wie haakt, weet het: haken is ontspanning. Dat is ook de ervaring van Ingrid Goossens uit Ossendrecht. En zij haakt niet alleen voor zichzelf, maar vooral voor anderen - knuffels en accessoires - waarbij de opbrengst deels naar het Diabetes Fonds gaat.

Goossens leerde haken van haar moeder. “Ik heb flink zitten zweten op mijn bloemetje, maar vond het wel heel leuk. Toen ben ik er een boekje over gaan halen.”


Niet te tellen

Niet veel later las ze een oproep van het Universitair Ziekenhuis in Gent voor knuffels voor ernstig zieke kinderen. “Een hele doos knuffels heb ik voor ze gehaakt.” Zo’n tien jaar geleden werd haar zoon ziek. Hij kreeg diabetes. “Ik zette een actie op om knuffels te haken en verkopen, waarbij de opbrengst naar het Diabetes Fonds zou gaan. Ik kon niet vermoeden dat het zo groots zou uitpakken. Hoeveel knuffels ik de afgelopen jaren gehaakt heb? Ik kan het niet eens meer tellen, zoveel.”

Onder de naam ‘Ingrids Haaksels’ heeft ze al duizenden euro’s bij elkaar gehaakt voor het Diabetes Fonds. “Het andere deel van de opbrengst van de verkopen is voor de gebruikte materialen. De leuke reacties die je krijgt, daar verdien ik aan. Dat is voor mij de echte opbrengst. Daarnaast kan ik door het haken mijn hoofd leeg maken, terwijl ik toch bij mijn gezin ben. Je kunt het namelijk overal doen en dat alles tezamen maakt het zo leuk.”

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief