(Weer) meer vlees op ons bord: ‘Ik doe niets liever dan lekkere dingen maken’
<p>Corina Wisse</p>

Corina Wisse

(Foto: Humphrey Hekhuizen)

(Weer) meer vlees op ons bord: ‘Ik doe niets liever dan lekkere dingen maken’

HUIJBERGEN - Ze is de vierde generatie in een slagersfamilie. Sinds 2017 zwaait Corina Wisse (foto op voorpagina) de scepter in de slagerij. Ze kan zich geen mooier ambacht voorstellen. “Vroeger gingen mensen voor een kiloknaller. Nu zeggen ze: ‘We gaan naar Corina voor een goed stuk vlees.”


Je krijgt bij Slagerij Wisse in Huijbergen niet alleen een lekker biefstukje, tartaartje of een belegd broodje voor tussen de middag, maar ook een warm welkom. “We staan alle mensen vriendelijk te woord, vertellen wat ze willen weten, helpen hun tas in te pakken en houden de deur open als ze weg gaan.” 

Koeien

Wie iets over het vlees wil weten, moet het vooral vragen aan de dames en heren. Corina weet van elk stukje vlees waar het vandaan komt, hoe het dier heeft geleefd en waar het is geslacht. “Mijn vader en neefje zoeken de koeien uit op onze vaste boerderij. Als ze er eentje hebben, sturen ze me een foto. Dan zie ik geen euro’s, maar een prachtig beest waarmee ik mensen blij kan maken. Ik doe niets liever dan lekkere dingen maken waarvan mensen genieten. Ik zorg goed voor mezelf, maar nog beter voor mijn klanten.”

Tientje

Als mensen haar vlees duur vinden, heeft ze haar antwoord klaar. “In de supermarkt betaal je een tientje voor een kilo, maar dan krijg je vooral water. Dat is ook duur betaald. Qua prijs kunnen we niet opboksen tegen een kiloknaller, maar dat willen we ook niet. Die prijzen zijn sowieso uit de klauwen gelopen. We zijn met zijn allen de basis uit het oog verloren. Hier weten we waar alles vandaan komt.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief