Robin Alberti uit Woensdrecht dingt mee naar titel ‘Topcoach van het jaar’
Robin Albert
Robin Albert (Foto: Wij Techniek)

Robin Alberti uit Woensdrecht dingt mee naar titel ‘Topcoach van het jaar’

HOOGERHEIDE - Robin Alberti uit Woensdrecht dingt vandaag mee naar de titel ‘Topcoach van het jaar’. 


Het is een prijs van de technische installatiebranche, sinds 2016 georganiseerd door Wij Techniek, voor de beste praktijk- en leerlingenbegeleiders. 

Alberti is één van de zes genomineerden uit West-Brabant. De anderen zijn leerlingenbegeleiders Richard Tange en Kornee van Terheijden uit Bergen op Zoom, John Steennis uit Geertruidenberg, Kees Potappel uit Nieuw-Vossemeer en Jaco Bevelander uit Tholen. 

Finalisten

Er waren ruim 700 voordrachten. De topcoach wordt bekend gemaakt tijdens een livestream vanuit de Utrechtse Jaarbeurs. Er zijn in totaal 21 finalisten in de categorieën opleidingsbedrijf, MKB en grootbedrijf. 

Alberti doet als enige West-Brabander mee in de categorie opleidingsbedrijven. Hij werkt voor IW Brabant-Zeeland. Net als de anderen werkt hij met aspirant-installatiemonteurs tussen de zestien en twintig jaar. 

Elektrotechniek

De meeste jongeren werken tijdens hun opleiding vier dagen in de week bij een installatiebedrijf en gaan één dag naar school. Alberti heeft in Bergen op Zoom dertig leerlingen onder zijn hoede. 

Zij kunnen van hem aanvullende lessen elektrotechniek krijgen. “Daarbij heeft hij ook aandacht voor wie wij als persoon zijn”, zegt leerling Bente van Akkeren. Alberti beaamt dat. “Ik vind het mijn taak om leerlingen, naast vakkennis, ook veel zelfvertrouwen mee te geven.” 

Innovatie

Een vijfkoppige jury kijkt woensdag naar de coaches, hun betrokkenheid, innovatie en communicatieve vaardigheden. De drie winnaars krijgen ieder 2500 euro, die ze mogen gebruiken voor begeleidingswerkzaamheden, en een trofee. 

De winnaars zijn om 15.30 uur bekend. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief