Bibliotheken, musea en theaters gaan twee weken dicht
<p>Een volle zaal tijdens de presentatieavond van Podium Kloosterhof</p>

Een volle zaal tijdens de presentatieavond van Podium Kloosterhof

(Foto: Marilyn Pietersz)

Bibliotheken, musea en theaters gaan twee weken dicht

HOOGERHEIDE - De bibliotheken, musea, theaters, sauna’s en zwembaden gaan in verband met het coronavirus twee weken dicht. 


Het kabinet wil dat mensen de komende twee weken zoveel mogelijk thuis blijven. Ook gaat de maximale groepsgrootte voor mensen buiten terug van vier naar twee, mag je thuis nog maar twee in plaats van drie mensen uitnodigen en wordt sporten in groepen voorlopig verboden. 

De maatregelen gaan woensdagavond in. 

Noodzakelijk

Deze komen bovenop de maatregelen die al golden voor de bestrijding van het coronavirus. De al geldende maatregelen zoals de sluiting van de horeca, het verbod op competitiesporten en bijvoorbeeld het advies om mondkapjes te dragen blijven tot in december gelden. 

Rutte en De Jonge zeiden ook dat je tot halverwege januari niet mag reizen naar het buitenland als het niet noodzakelijk is. 

Dat hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dinsdagavond gezegd tijdens een persconferentie. 

Rotterdam

Zij hielden bovendien de mogelijkheid open om per regio extra maatregelen in te stellen. In een zwaar getroffen gebied als Rotterdam zou er bijvoorbeeld een avondklok kunnen worden ingesteld.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief