8800 inwoners van Woensdrecht krijgen brief over orgaandonatie
Donorregister
Donorregister (Foto: Donorregister)

8800 inwoners van Woensdrecht krijgen brief over orgaandonatie

HOOGERHEIDE - Zo’n 8800 inwoners van de gemeente Woensdrecht boven de achttien jaar krijgen een dezer dagen een brief in de bus over het donorregister. 


De nieuwe donorwet is op 1 juli vorig jaar ingegaan. Alle Nederlanders van boven de achttien jaar komen in het donorregister. Zij kunnen een keuze maken of ze wel of geen donor willen zijn. 

Herinneren

De brieven zijn bedoeld om inwoners van de gemeente Woensdrecht aan de wet te herinneren. Er zit een formulier in de envelop waarop ze alsnog hun keuze kunnen invullen. De mensen die dat binnen zes weken niet doen krijgen een herinnering. Wie dan nog geen actie onderneemt, komt in het register te staan als iemand die ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’ heeft. Zij krijgen dat per brief bevestigd. 

Percentages

Op 1 oktober van dit jaar had 51,9 procent van de inwoners van Woensdrecht een keuze gemaakt. 57,4 procent daarvan gaf toestemming voor donatie, 30,4 procent niet. 12,2 procent zei dat de partner de keuze moet maken. Een keuze maken kan ook via www.donorregister.nl

Bibliotheken verstrekken informatie over de donorwet. Daar liggen ook folders in het Engels, Turks en Arabisch. Ook is meer informatie te vinden op www.hoewerktorgaandonatie.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief