Kabinet komt met algeheel vuurwerkverbod
Foto: Politie

Kabinet komt met algeheel vuurwerkverbod

HOOGERHEIDE - Er komt dit jaar een algeheel vuurwerkverbod voor het hele land. Dat meldt de NOS op basis van bronnen in Den Haag. Het kabinet gaat dinsdag in gesprek met verschillende ministers. Vrijdag wil het kabinet de knoop doorhakken.


Al langere tijd wordt er gesproken over een algeheel vuurwerkverbod. Eind oktober kwamen GroenLinks en Partij voor de Dieren al met een oproep richting het kabinet om tijdelijk een vuurwerkverbod in te stellen. Partijleiders Jesse Klaver en Esther Ouwehand stelden dat het onverantwoord is om de zorg, die al ernstig onder druk staat vanwege de coronacrisis, nog verder te belasten met vuurwerkslachtoffers.

Veiligheidsregio’s

Die oproep werd afgelopen week kracht bijgezet door burgemeesters en bestuurders in de veiligheidsregio’s. “Het wordt een wat ongewisse jaarwisseling. Niemand weet natuurlijk precies waar we tegen die tijd staan”, zei voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad toen tegen de NOS. “Maar deze maatregelen zouden wel helpen om wat meer rust te geven.” 

Sterretjes

Of kindervuurwerk, zoals sterretjes, ook verboden wordt is nog onderwerp van gesprek. Het kabinet gaat met de desbetreffende ministers meteen in overleg over een steunpakket voor de vuurwerkbranche. “Er zouden naar verluidt tientallen miljoenen beschikbaar gesteld worden. Het kabinet wil het besluit over het algeheel verbod pas naar buiten brengen als de steunmaatregelen verder uitgewerkt zijn”, aldus de NOS.  DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief