Wie wordt een parttime hero in Huijbergen, Ossendrecht of Putte?
Foto: Humphrey Hekhuizen

Wie wordt een parttime hero in Huijbergen, Ossendrecht of Putte?

HOOGERHEIDE - De brandweerteams Huijbergen, Ossendrecht en Putte zijn op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers. 


‘Wie wordt een parttime hero?’ is de slogan van de wervingscampagne. 

Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht en teamleider Patrick Pijnen van de post in Ossendrecht hebben dinsdag een oproep gedaan aan inwoners om zich te melden. 

Jong

Er is vooral behoefte aan jonge mannen en vrouwen, die bij voorkeur ook overdag beschikbaar zijn. Het gaat om tussen de drie en vijf mensen per post. De vier brandweerposten uit de gemeente bestaan allemaal uit achttien mensen. “We kunnen voorlopig de brandweerzorg nog gewoon leveren, maar we weten dat we de komende jaren te maken krijgen met uitval doordat mensen stoppen of gaan verhuizen”, zegt Rinze Barreveld van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. “We zijn op zoek naar jonge, nuchtere en praktische mensen die deel willen uitmaken van een hecht team.” Nieuwe vrijwilligers moeten in de buurt van de posten wonen of werken. “Het is goed te combineren met een reguliere baan of met de zorg voor kinderen”, weet Pijnen uit ervaring. 

Branden

Nieuwe krachten krijgen een opleiding, waar je twee jaar lang één avond per week aan kwijt bent. Je leert branden te bestrijden, van alles over hulpverlening en levensreddend te handelen. “Er is geen verschil qua opleiding met de brandweermensen die in dienst zijn. Als vrijwilliger krijg je overigens ook een vergoeding”, zegt Barreveld. “We hebben in de wagen altijd één stoel voor nieuwe mensen. Je kunt dus vanaf het begin mee”, voegt Pijnen toe. 

Incident

Adriaansen hoopt dat veel mensen zich aanmelden. “Brandweermensen zetten zich in voor de veiligheid van onze inwoners. Bij een incident, zoals we helaas onlangs nog hebben gezien in Huijbergen, is iedereen blij als de brandweer binnen enkele minuten aanwezig is. Een vereiste hiervoor is een volledig en goed getraind brandweerteam met een sterke lokale inbedding. Het brandweerwerk is mooi en dankbaar werk.” 

Aanmelden

Mensen die interesse hebben om vrijwilliger te worden, kunnen zich aanmelden via www.brandweer.nl/parttimehero. De teamleider van de brandweerpost neemt dan contact op.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief