Foto: Humphrey Hekhuizen

Open Hof is verleden tijd, basisschool Delphin heeft de toekomst

HOOGERHEIDE - Basisschool Open Hof in Hoogerheide gaat sinds vrijdagmorgen door het leven als basisschool Delphin. 


“We waren toe aan een nieuwe naam. Hiermee willen we een nieuwe start maken, een fris begin”, zei directeur Ab de Laater van de Jenaplanschool. “We zijn een school met uniek onderwijsconcept en wilden daarom ook een bijzondere naam”, legde lerares Dymfna Roelink na de onthulling de naam en het logo door drie leerlingen uit. 

In het nieuwe logo zie je een roze, oranje en blauwe dolfijn, die symbool staan voor de kinderen, ouders en het team.


Delphin, Open Hof, basisschool, Lars van der Beek - Foto: Humphrey Hekhuizen

Wethouder Lars van der Beek van de gemeente Woensdrecht reageerde enthousiast. “Wij willen dat ouders in onze gemeente op onderwijsgebied iets hebben te kiezen. Met een Jenaplanschool hebben ze dat ook. Ik ben blij dat jullie hiermee deze school een nieuwe boost willen geven. Als gemeente zullen we dat stimuleren.” 

Oriëntatie

Delphin LPS basisonderwijs en kinderopvang, zoals de school officieel heet, is onderdeel van de Lowys Porquinstichting. In het Jenaplanonderwijs staat wereldoriëntatie centraal. “We hebben basisvakken als rekenen en taal, maar we willen ook dat onze kinderen wereldwijs worden in de samenleving. Dat stimuleren we.” 

Met de naamsverandering heeft de school ook een nieuwe website en social media. De website is te vinden op www.lps-delphin.nl.


Foto: Humphrey Hekhuizen

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief