Nieuw verkeer- en vervoersplan richt zich op veiligheid en duurzaamheid
Foto: Humphrey Hekhuizen

Nieuw verkeer- en vervoersplan richt zich op veiligheid en duurzaamheid

HOOGERHEIDE - Het gemeentelijk verkeer- en vervoersplan (GVVP) van de gemeente Woensdrecht ligt sinds vrijdag ter inzage. Het gaat om een visie en uitvoeringsplan. Beide staan op de website. Reacties en aanvullende ideeën moeten voor 5 december binnen zijn.


In het vorige GVVP lag de nadruk op verkeersveiligheid, bereikbaarheid en de leefbaarheid in de gemeente Woensdrecht. Er is onder meer een ontsluitingsweg naar het bedrijventerrein in Putte gerealiseerd, beperkingen opgelegd voor vracht- en sluipverkeer door de dorpen en een nieuwe carpoolplaats gerealiseerd op Korteven. 

Verder is er in overleg met ZLTO bermverharding aangebracht in het buitengebied en voor fietsers is er openbare verlichting geplaatst langs de belangrijkste fietspaden.

Gelukkig

Daarnaast was er de afgelopen jaren veel aandacht voor openbaar vervoer, duurzaamheid en verkeersveiligheid. Dat is en blijft een belangrijk aandachtspunt. 

Woensdrecht mag zich op dat gebied gelukkig prijzen want er gebeuren vrij weinig ongelukken. Als er zijn, gaat het vaak om jongeren of 65-plussers. Er komen dan ook (gedrags)campagnes aan voor deze doelgroepen en scholen krijgen subsidies voor verkeersonderwijs. “Samen met de politie blijven we ons inzetten om te handhaven op locaties waar de snelheidslimiet wordt overschreden”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal van de gemeente Woensdrecht.

Bereikbaarheid

Duurzame mobiliteit is naast bereikbaarheid en veiligheid een belangrijk thema voor de komende jaren. De gemeente wil het openbaar vervoer op peil houden, de openbare laadpalen voor elektrische fietsen en auto’s uitbreiden en ruimte bieden aan duurzame initiatieven. Ook onderzoekt de gemeente of het mogelijk is om zogenaamde HUB’s te creëren. Dat zijn vervoersknooppunten waar je kunt overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel en op een prettige manier kunt wachten. “Ik nodig iedereen van harte uit om het concept te bekijken op de gemeentelijke website”, zegt Van Agtmaal. “Iedereen is immers verkeersdeelnemer of u nu scholier, student, adolescent of al wat ouder bent. En of u nu graag lopend, met de fiets, auto of het openbaar vervoer reist. Samen moeten we voor een veilig, bereikbaar en duurzaam Woensdrecht zorgen.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief