Naam CJG verdwijnt in Woensdrecht, maar de hulpverlening niet
Foto:

Naam CJG verdwijnt in Woensdrecht, maar de hulpverlening niet

HOOGERHEIDE - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in de gemeente Woensdrecht gaat vanaf 1 januari verder onder de naam team jeugd. “Verder verandert er voor de mensen helemaal niets”, zegt wethouder Lars van der Beek. 


Het is een maatregel waarmee de gemeente 41.000 euro per jaar bespaart. “In het sociaal domein moeten we op onze centen passen. Een aparte merknaam is niet noodzakelijk. Omdat het geen gevolgen heeft voor de inwoners waren we het snel eens over deze stap.” 

Opvoeden

De jeugdprofessionals werken vanaf 1 december vanuit het gemeentehuis. Iedereen kan bij hen terecht met vragen over opvoeden. De naam en de stijl van het CJG verdwijnen. 

De eigen website gaat ook uit de lucht. Het team jeugd zorgt dat alle informatie op de website www.woensdrecht.nl/jeugd is te vinden en voor inhoudelijke informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid kunnen inwoners voortaan naar www.opvoeden.nl

Ook is er veel te vinden op www.hulpwijzerbrabantsewal.nl

Helpen

Doel van het team jeugd blijft om mensen met vragen over opgroeiende kinderen te helpen. Team jeugd is bereikbaar via 14 0164, optie zorg, jeugd en wmo of via zorg@woensdrecht.nl. Het team werkt vanwege het coronavirus alleen op afspraak.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief