Woensdrecht laat onderzoek doen naar lokale economie
Foto: Eugène de Kok

Woensdrecht laat onderzoek doen naar lokale economie

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht laat met de gemeenten Roosendaal en Steenbergen onderzoek doen door I&O Research naar de lokale economie. 


Het moet resulteren in een economische barometer, die voor input moet zorgen voor een nieuwe economische visie. De gemeente laat deze visie maken in combinatie met een detailhandelsvisie en de visie bedrijventerreinen. “We doen dit met name voor onze ondernemers”, zegt wethouder Henk Kielman. 

Prioriteiten

De barometer moet helpen met het maken van beleid, het stellen van prioriteiten en een basis zijn voor gesprekken met ondernemers. De onderzoekers van I&O Research richten zich op het aantal banen per sector en de beroepsbevolking, de ww, bijstand en het onderwijs. 

Faillissementen

Ze besteden natuurlijk ook aandacht aan de coronacrisis in de vorm van starters en faillissementen en het aantal aanvragen voor steunregelingen. Door de samenwerking kunnen de gemeenten op de Brabantse Wal zich met elkaar vergelijken. 

Kielman verwacht het onderzoek in april volgend jaar. “Daarmee kunnen we een start maken voor het herijken van de economische visie.” Voor deze visie maakt Woensdrecht ook gebruik van enkele onderzoeken uit het verleden.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief