Roeland van den Brand houdt zijn hart vast voor jaarwisseling
Foto: Humphrey Hekhuizen

Roeland van den Brand houdt zijn hart vast voor jaarwisseling

HOOGERHEIDE - Hij is zijn tweewielerzaak aan de Antwerpsestraatweg maar gaan verbouwen. “In plaats van geld verdienen, zijn we het aan het uitgeven”, zegt Roeland van den Brand.


Normaal zouden hij en zijn vrouw al weken bezig zijn met de voorbereidingen voor de vuurwerkverkoop. Het is elk jaar een belangrijke bron van inkomsten voor Roeland van den Brand. “Het is zo’n vijftien procent van onze inkomsten. Dat is vervelend als wegvalt.” Compensatie voor het verlies kan hij niet aanvragen, omdat hij het vuurwerk doet naast zijn tweewielerzaak en dat ‘meetelt’. “Ik dreig tussen wal en schip te vallen.”

Cijfers

Van den Brand baalt flink, maar is niet verbitterd, want hij snapt goed dat de zorg het druk heeft. “Maar het is iets te kort door de bocht. De cijfers die zijn genoemd zullen kloppen, maar de ongelukken komen niet door legaal vuurwerk. Dat is vaak de schuld van illegaal spul.” 

Internet

Hij is dan ook bang dat veel mensen toch iets willen doen en vuurwerk in België kopen of via internet bestellen. “Mensen spreken me wel eens aan en vragen of ik toch niet iets heb, omdat ze al lang klant zijn. Als ik dan ‘nee’ zeg, verklappen ze dat ze het op een andere manier zullen proberen. ‘Pas alsjeblieft op’, is dan het enige wat ik kan zeggen. Ik ben bang dat de overlast erger zal zijn dan in andere jaren. Ik hoop van harte dat het minder onrustig is, maar ik houd mijn hart vast.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief