Bedrijf in Beeld: “Mijn lage rugpijn is tot 70% verminderd door Ayo Care”
Foto:

Bedrijf in Beeld: “Mijn lage rugpijn is tot 70% verminderd door Ayo Care”

WOENSDRECHT - Acht jaar geleden voelt Cindy Ooijen plots veel pijn in haar linkerknie. Een pijn die aanhoudt. Onderzoeken en operaties in zowel Nederland als België volgen. Ze grijpt alles aan om de pijn te bestrijden, maar een verbetering blijft uit en er komen lage rugklachten bij. Sterker nog, lopen wordt te zwaar en noodgedwongen gaat ze in een rolstoel door het leven. De pijn wordt nagenoeg steeds erger. Totdat ze in een laatste wanhoopsdaad terechtkomt bij de Ayo Care in Halsteren en er een wereld voor haar opengaat. Met een glimlach op haar gezicht deelt Cindy haar verhaal. Een verhaal waarmee ze anderen hoopt te inspireren.


“Dankzij Ayo Care uit Halsteren ging er een hele wereld voor mij open. Ik hoop dat ze hiermee nog vele anderen net als mij kunnen helpen.” Zittend op een stoel met haar benen over elkaar straalt Cindy van oor tot oor. “Wie had een halfjaar geleden ooit gedacht dat ik er zo bij zou zitten?”, zegt ze trots. Het is augustus als Cindy voor het eerst bij Ayo Care in Halsteren binnenstapt. “Het enige wat ik dacht: ik wil hier niet zijn! Maar een goede vriendin stond erop, dus daar zat ik. In mijn rolstoel. Aan de tafel. Na tien jaarlang alles geprobeerd te hebben, ben je op. En letterlijk klaar met het vertellen van je verhaal.” Bij binnenkomst schudt ze René Quintus en Tijs Nijmeijer, partners in Ayo Care de hand en legt een A4 met haar verhaal op tafel...”

Glas is halfvol
Cindy heeft de afgelopen acht jaar teleurstelling op teleurstelling moet verwerken: een scheurtje in haar meniscus bleek kraakbeenschade te zijn en tien operaties en twee halve knieprotheses verder, leek de pijn alleen maar erger te worden. Hierdoor ontwikkelde Cindy ook forse lage rugklachten. Zo erg dat ze niet meer kon lopen en in een rolstoel verder door het leven moest. “De zenuwpijn die daarbij kwam kijken, is de ergste pijn die er is. Een pijn die dag en nachtaanwezig is. Dat wens je je ergste vijand niet toe. In die tijd heb ik alles op pijngebied aangepakt. Ontstekingsremmers hielpen in het begin, maar ook dat werd gewenning. Ik durf van mezelf echt wel te zeggen dat het glas halfvol is, maar deze pijn ontneemt je alle lust en zin in het leven.” 

De intake
Tijdens haar intakegesprek bij Ayo Care brengt René haar zenuwstelsel in kaart. “Al vrij snel komen René en Tijs met een conclusie. Door jarenlang in een rolstoel te zitten met weinig tot geen beweging van het lichaam, zijn er meerdere compensaties ontstaan in mijn rug en bekken. Deze compensaties bestaan uit blokkades en verkorte spieren, die zorgen voor extra druk op mijn zenuwbanen. Dit veroorzaakt die heftige pijn.” Toen ik dat hoorde dacht ik echt: “Dat klinkt best logisch, had niemand mij dit eerder kunnen vertellen?” Door het vertrouwen dat René en Tijs haar tijdens de intake gaven, is Cindy overgegaan tot de behandeling bij Ayo Care.

Onwerkelijk
“Mensen weten niet beter dan dat ze mij zien in een rolstoel of met een rollator. Iemand zei laatst: ‘Hé, is dat niet Cindy die daar voorbij loopt? Zij zit toch in een rolstoel?’ Het is nauwelijks te beseffen dat ik nu kan wandelen. Wel met tussenpauzes, maar het kan! Als we op vakantiegaan, hoef ik niet meer met mijn rolstoel via een aparte instapplek het vliegtuig in. Nu loop ik hand en hand met mijn man over de boulevard op de Canarische Eilanden. Als ik het zo vertel, lijkt het nog steeds onwerkelijk.” Voor Cindy is haar doel absoluut bereikt: “Mijn lage rugpijn is voor 70% verminderd, dat had ik nooit durven dromen. Met dit verhaal hoop ik mensen te inspireren om hun pijnklachten met Ayo Care écht nog een laatste kans te geven!”

Kom jij in aanmerking voor Ayo Care? Kijk voor meer informatie op www.ayo.care/internetbode of vul direct je contactgegevens in voor een gratis telefonisch consult met Ayo Care op www.ayo.care/internetbode-contact

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Schoonmaker m/v

Almkerk

Medewerker met rijbewijs B(E)

Veen

Teamleider (Kleinpak-sorteertafels)

Hazeldonk

Systeembeheerder

Baarle-Nassau

Bezorger Altena Nieuws

Hank, Wijk en Aalburg, Nieuwendijk, Werkendam