Gemeente draagt eerste deel fotoarchief over aan heemkundekring
Foto: Gemeente Woensdrecht

Gemeente draagt eerste deel fotoarchief over aan heemkundekring

HOOGERHEIDE - Humphrey Hekhuizen van Heemkundekring Het Zuidkwartier heeft dinsdag de eerste dozen van de gemeentelijke fotocollectie van Woensdrecht opgehaald.


De leden van de kring gaan de foto’s inventariseren, beschrijven en online toegankelijk maken via hun website. Wethouder Jeffrey van Agtmaal is enthousiast over de samenwerking. “De foto’s zullen meer duiding krijgen en voor een groter publiek beschikbaar worden. Dat is veel aantrekkelijker dan dat ze in ons archief opgeslagen liggen.” 

Marcel Moors

Het Zuidkwartier wil onder meer achterhalen waar foto’s precies zijn gemaakt en wie erop staan. In de collectie zitten afbeeldingen uit alle perioden, waaronder de collectie van Marcel Moors. Hij hield zich bezig met het verzamelen van ansichtkaarten en foto’s toen dit nog geen alledaagse hobby’s waren. 

Hulp

De kring heeft een aantal vrijwilligers, maar kan alle hulp gebruiken. Als het project is afgerond draagt de heemkundekring de foto’s over aan het West-Brabants Archief. Aanmelden kan via secretaris@hkk-zuidkwartier.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Allround Timmerman

Breda

Banden monteur

Klundert

Werkplaats medewerker

Baarle-Nassau

Bezorger Altena Nieuws

Hank, Wijk en Aalburg, Nieuwendijk, Werkendam

Sr. medewerker commerciële binnendienst

Oud Gastel