Stichting Samen Werken stopt met werkzaamheden
<p>uwv</p>

uwv

(Foto: )

Stichting Samen Werken stopt met werkzaamheden

HOOGERHEIDE - Stichting Samen Werken (SSW) stopt op 1 april van dit jaar. 


De werkzaamheden worden overgedragen aan partners van de stichting. Samen Werken bestaat sinds 1991. Vanaf het begin was het doel om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en zonder duidelijk perspectief op een baan mee te laten doen in de maatschappij. Ze werden doorverwezen door de sociale dienst in de gemeente Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. 

Maatwerk

De stichting vindt de doelen nog steeds belangrijk, maar het vraagt tegenwoordig om meer maatwerk. Bovendien is het belangrijk om goed aan te sluiten op de lokale situatie. De stichting is gaan nadenken over haar rol en kwam tot de conclusie dat het beter is om te stoppen met haar werkzaamheden. 

Financiën

Het was niet te voorkomen, zegt directeur Leon Langenberg met pijn in zijn hart. “Het is niet langer verantwoord om de stichting voort te laten bestaan. De financiële situatie laat geen rooskleurig beeld zien en we zouden op zoek moeten naar nieuwe huisvesting, omdat we ons pand in Bergen op Zoom volgend jaar moeten verlaten.” Dat zou voor nog meer kosten zorgen. “Belangrijker is misschien nog wel dat we binnen deze situatie geen recht doen aan wat onze deelnemers nodig hebben.” 

Dagbesteding

Volgens Langenberg hebben zij meer mogelijkheden bij andere organisaties, die re-integratie en arbeidsmatige dagbesteding aanbieden. SSW wil de afdeling demontage en de fietsenmakerij overdragen aan Stichting Kringloper van Saver. De maatschappelijke klussen, waaronder de prikroutes, worden ondergebracht bij WVS-groep en de tak toezicht en beveiliging gaat naar een private onderneming. 

Het plaatsen en begeleiden van de cliënten met een bijstandsuitkering gaat terug naar de gemeenten. “Zeker voor onze deelnemers heeft dit besluit een behoorlijke impact. Wennen aan een nieuwe situatie is niet gemakkelijk. Helaas is dit voor de toekomst wel de beste optie“, aldus Langenberg.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief