Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Eerste prik gezet; GGD West-Brabant start met vaccineren

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOENSDRECHT - Stipt om 8.00 uur werd vrijdagochtend bij het Amphia Ziekenhuis aan de Langendijk in Breda de eerste vaccinatie gezet door GGD West-Brabant. De komende tijd mikt de GGD op het inenten van zo’n 390 mensen per dag, verspreid over drie verschillende ‘priklijnen’. 

De eerste medewerker die gevaccineerd werd is Barry. Hij werkt bij woonzorgcentrum De Zeven Schakels in Zevenbergen. De vaccinatie werd gedaan door verpleegkundige Tamara, onder toeziend oog van onder andere burgemeesters Miranda de Vries (Etten-Leur) en Paul Depla (Breda).

GGD West-Brabant gaan zich, samen met 19 andere GGD-regio’s, de komende tijd vooral bezig houden met het vaccineren van de eerste doelgroep: Medewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, medewerkers van de gehandicaptenzorg en medewerkers van de wijkverpleging en WMO.

Daarna volgen de zorgmedewerkers uit gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-ondersteuning. Dit is door de landelijke overheid zo bepaald. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit 2 prikken. Tussen de 2 inentingen zit 3 weken. Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locatie zij een vaccinatie willen krijgen.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief