Afbeelding
Foto: Rudy Jansen Fotografie

Bewogen eerste jaar voor kapsters Chantal ten Kleij en Rosina van Gent

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE – Ook kappers liggen sinds 14 december vorig jaar stil. Zo ook Rosina van Gent van Rosina The Hairstylist en Chantal ten Kleij van Bliss Hairstyling in Hoogerheide.

Het tweetal opende zaterdag 14 maart 2020 de deuren. “Toen wij de salon in gereedheid brachten, was corona er al, maar het voelde nog ver weg. De agenda stond dan ook helemaal vol. Op maandag de 16e gingen echter de scholen dicht. Wij konden die week nog werken, maar waren toen ook de pineut. In die eerste lockdown hebben we verfpakketjes voor uitgroei en andere producten aangeboden via thuisbezorging. Op deze manier hoopten we de klanten zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Dit was een succes.” 

Superzomer

Na de heropening in mei stond de agenda wekenlang vol. “We hebben zelfs een tijdelijke klantenstop in moeten voeren. Er waren klanten die al maanden niet geknipt waren. Met schermen op de juiste plaatsen, desinfectie en een goede planning hebben we goed kunnen werken. Het was een superzomer.” 

Storm

Toen kwam de tweede lockdown. “Deze kon niet op een ongelukkiger moment komen, net in de drukste tijd van het jaar. Waar we een drukke en leuke kerstperiode in dachten te gaan, ging de deur weer op slot. Het is pure overmacht, je kunt er niets tegen doen. We bieden opnieuw verfpakketjes aan en andere producten die we thuis bezorgen. Ook voor vragen of een praatje blijven we bereikbaar voor onze klanten. We blijven het positief bekijken. Druk maken om de toekomst doen we niet. Het zal weer storm lopen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief