Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Burgemeester heeft vertrouwen dat inwoners avondklok respecteren

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht heeft alle vertrouwen dat de meeste mensen zich keurig aan de avondklok zullen houden.

Dat laten hij en de zeven andere burgemeesters in politiedistrict De Markiezaten weten. Het gaat naast Woensdrecht om de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Tholen. 

Ingrijpend

Zij zeggen vertrouwen te hebben in de beslissingen van de experts en het demissionaire kabinet. “Het tijdelijk invoeren van een avondklok is een ingrijpende maatregel die de vrijheid van onze inwoners ernstig inperkt en de nodige impact heeft”, zeggen de acht burgemeesters in een gezamenlijk statement. “Dat realiseren we ons terdege. Nagenoeg iedereen begrijpt dat extra maatregelen, waaronder ook deze avondklok, nodig zijn om verdere verspreiding van het coronavirus en de nieuwe varianten tegen te gaan. We ondersteunen van harte de oproep van het kabinet aan mantelzorgers om hun belangrijke zorgtaak te blijven doen. Voor onze jongeren blijven er gelukkig tot 21.00 uur voldoende mogelijkheden om te kunnen sporten. We blijven samen volhouden met de blik gericht op beter tijden. Want die komen er aan.” 

Extra

De politie en buitengewoon opsporingsambtenaren zien toe op de naleving van de maatregelen. Vooralsnog is geen extra capaciteit nodig, zeggen de burgemeesters. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief