Afbeelding
Foto: politie-112-aanhouding

Man (23) uit Hoogerheide aangehouden na achtervolging in Bergen op Zoom

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

HOOGERHEIDE - De politie heeft gisteravond na een achtervolging een 23-jarige man uit Hoogerheide aangehouden op het Sint Catharinaplein in Bergen op Zoom. Hij had daarvoor met zijn auto diverse verkeersovertredingen gepleegd. De man bleek geen rijbewijs te hebben en was wellicht onder invloed van drugs. 

Rond 20.25 uur zagen agenten op de Van Konijnenburgweg een Opel Corsa rijden. Bij navraag van het kenteken bleek dat de auto niet verzekerd zou zijn. Ook was de APK-keuring op 3 november 2020 verlopen. Daarom besloten agenten een controle te doen en gaven een volg- en later stopteken. 

Dit werd door de automobilist genegeerd. Hij stopte niet voor een rood verkeerslicht en reed vervolgens met hoge snelheid door het centrum. Uiteindelijk reed hij op de Fortuinstraat tegen een betonnen gevel bij een ijssalon. De bestuurder vervolgde zijn vlucht te voet. Hij werd echter door de agenten na een korte achtervolging aangehouden. 

In het voertuig werden enkele grammen hennep aangetroffen. De man uit Hoogerheide heeft geen rijbewijs. Ook gaf een speekseltest THC aan. Daarom heeft een arts bloed van hem afgenomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief