Wethouder over besluit Lowys Porquin: ‘Ik betreur dit ten zeerste’
Foto: Humphrey Hekhuizen

Wethouder over besluit Lowys Porquin: ‘Ik betreur dit ten zeerste’

HOOGERHEIDE - De wethouders van onderwijs van de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen en Tholen waren verrast door het besluit van Lowys Porquin om de scholen nog een week dicht te houden.


Belangrijkste reden is dat zij zich zorgen maken over de gezondheid en veiligheid in verband met het coronavirus. De stichting heeft dat de ouders in een brief laten weten. 

De wethouders zeggen dat Lowys Porquin hiermee tegen het landelijk beleid ingaat. “Dit veroorzaakt onrust, teleurstellingen bij kinderen en doet wederom een beroep op de ouders”, aldus de wethouders. 

Inspectie

Zij hebben meerdere berichten van ouders gehad. De onderwijsinspectie kijkt of het besluit van de stichting rechtmatig is. De wethouders vragen zich af of ‘de beslissing in de juiste verhouding staat tot de effecten op kinderen, ouders en maatschappij’. “Dit besluit treft bijna alle basisscholen in onze gemeente”, zegt wethouder Lars van der Beek in Woensdrecht. “Veel kinderen en inwoners hebben ermee te maken en de maatschappelijke impact is dus groot. Ik betreur het dit ten zeerste.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief