Winterweer domineert straatbeeld: treinen en bussen rijden niet
Het spoor ligt vol met sneeuw.
Het spoor ligt vol met sneeuw. (Foto: Hanneke Marcelis)

Winterweer domineert straatbeeld: treinen en bussen rijden niet

BERGEN OP ZOOM - De aanhoudende sneeuw en wind zorgt voor zoveel hinder op het spoor dat de NS in overleg met ProRail heeft besloten om vandaag geen treinen meer te laten rijden. Het treinverkeer werd eerder al sowieso tot 12.00 uur stilgelegd. 


Er rijden vandaag sowieso de hele dag geen treinen. Dat heeft de NS na overleg met ProRail besloten. Door het winterse weer kunnen de wissels niet of nauwelijks bewegen. “Op dit moment zijn er te veel storingen om een betrouwbare treindienst te kunnen bieden”, valt er op de site van NS weergeven. “Later vandaag informeren we u verder over het treinverkeer van morgen. Wij adviseren reizigers de reisplanner goed in de gaten te houden.” Eerder adviseerde de vervoerder al om reizen uit te stellen tot morgen. Busvervoerder Arriva heeft ook besloten om tot nader orde niet te rijden in het zuiden. Slechts enkele vervoerders laten sommige bussen rijden.

De sneeuw zorgt ook voor hinder op de wegen. Het blijft opletten geblazen. Rijkswaterstaat laat op Twitter weten dat er inmiddels al 25,5 miljoen kilo zout gestrooid is. “We gaan net zo lang door met strooien tot de wegen weer zwart zijn’, aldus gladheidscoördinator Jan Rients Slippens in de Tweet.  

Rijkswaterstaat is druk bezig met strooien. (tekst gaat verder na foto)


Foto: WESLEY VAN DER LINDE

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief