Bloemetje voor onderwijspersoneel De Dobbelsteen
De burgemeester en Lars van der Beek op De Dobbelsteen.
De burgemeester en Lars van der Beek op De Dobbelsteen. (Foto: Humphrey Hekhuizen)

Bloemetje voor onderwijspersoneel De Dobbelsteen

HOOGERHEIDE - Burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Lars van der Beek hebben maandagmorgen een bezoek gebracht aan basisschool De Dobbelsteen in Hoogerheide. Ze brachten een attentie langs om te laten zien dat de gemeente alle inzet van de leraren, leerlingen en ouders waardeert.


Er was een bloemetje voor het onderwijspersoneel en beide gemeentebestuurders spraken iedereen kort toe. De Dobbelsteen was een van de weinige scholen in de gemeente Woensdrecht en omgeving die maandag alweer de deuren opende. De openbare basisschool valt onder de Stichting SOM.

Brief

De basisscholen van de stichting Lowys Porquin gaan woensdag weer open. Over het besluit om nog een week dicht te blijven, dat het bestuur via een brief kenbaar maakte aan de ouders, ontstond veel ophef.

Eerst kwamen de wethouders van onderwijs van de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen en Tholen met een gezamenlijk statement dat ze verrast waren door het besluit. “Dit veroorzaakt onrust, teleurstellingen bij kinderen en doet wederom een beroep op de ouders”, zeiden zij.

De bestuurders vroegen zich hardop af of ‘de beslissing in de juiste verhouding staat tot de effecten op kinderen, ouders en maatschappij’. “Veel kinderen en inwoners hebben ermee te maken en de maatschappelijke impact is dus groot. Ik betreur het dit ten zeerste”, zei Van der Beek. 

Toen ook het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de onderwijsinspectie bij Lowys Porquin aandrongen om open te gaan, ging de stichting met 31 basisscholen in West-Brabant vrijdag overstag. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief