Ellen Meeuwsen-Scholten eerste vrouwelijke commandant van vliegbasis
Ben Kamstra draagt taak over aan Ellen Meeuwsen-Scholten.
Ben Kamstra draagt taak over aan Ellen Meeuwsen-Scholten. (Foto: Ministerie van Defensie)

Ellen Meeuwsen-Scholten eerste vrouwelijke commandant van vliegbasis

WOENSDRECHT - Ellen Meeuwsen-Scholten is de eerste vrouwelijke commandant van de vliegbasis Woensdrecht. 


Ben Kamstra heeft woensdag zijn taken officieel aan haar overgedragen. 

Hij heeft op sobere afscheid genomen als commandant Koninklijke Militaire School Luchtmacht op de vliegbasis Woensdrecht. De overdracht ging niet gepaard met het gebruikelijke ceremonieel van een parade, muziek en publiek. Hij werd tijdens een rit over de basis wel door alle squadrons uitgezwaaid. 

Air Campus

Kamstra stond sinds 2017 aan het roer. Hij zette zich onder meer in voor de ontwikkeling van de Air Campus, een initiatief waar kennisdeling en samenwerking met scholen en bedrijven centraal staat. Meeuwsen-Scholten gaat de contouren verder uitwerken. 

Haar kerntaak is natuurlijk om zorg te dragen voor het ontwikkelen en opleiden van mensen. “Het ontwikkelen van mensen is voor mij een kernwaarde en ik werk altijd vanuit vertrouwen en verbinding”, zegt de nieuwe commandant. “Ik kijk ernaar uit om met alle medewerkers de taken zo goed mogelijk uit te voeren en zoeken naar kans om te verbeteren. Daarvoor is een goede relatie met de omgeving van de vliegbasis essentieel.” 

Personeelsmanagement

Meeuwsen-Scholten begon op de afdeling communicatie van de luchtmacht. Daarna stapte ze over naar personeel en bedrijfsvoering. Haar laatste functie was hoofd van de afdeling personeelsmanagement en bedrijfsvoering. 

Kamstra gaat naar de bestuursstaf van het Ministerie van Defensie. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief