Anders dan anders, maar carnaval gaat door
<p>De prinsen carnaval en alle wethouders.</p>

De prinsen carnaval en alle wethouders.

(Foto: Eugene de Kok)

Anders dan anders, maar carnaval gaat door

HOOGERHEIDE - Dat de grote optochten niet door konden gaan, werd al vroeg bekend gemaakt door de carnavalsstichtingen en de gemeente Woensdrecht. 


Toch zijn er wel degelijk activiteiten in Wjeeldrecht, Put en Buntland, Sanegat en Ostrecht, vooral digitaal. “Het is anders dan andere jaren, maar carnaval gaat altijd door”, aldus burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht, die deze week wel de prinsen ontving en de insignes kreeg uitgereikt. 

Puzzeltocht

In alle kernen hebben de stichting filmpjes opgenomen, die dit weekend op de websites en Facebookpagina’s verschijnen. Ook is overal iets te doen. 

In Put en Buntland vindt er zondag een fotopuzzeltocht plaats. In Ostrecht is zaterdagavond de (digitale) plechtige zitting te zien en wordt maandag traditiegetrouw de os verbrand. 

In Sanegat zijn veel huizen versierd en heeft De Sanegeit filmpjes gemaakt, onder meer van de Masked Dancer, die inwoners van Huijbergen dit weekend kunnen bekijken. Dinsdag is ook de verbranding van de geit online te zien. 

Laag pitje

In Wjeeldrecht staat alles op een laag pitje, ook omdat er dit jaar geen prins is. Prins Fon stopte vorig jaar, maar vanwege de coronacrisis wilde de stichting geen nieuwe prins kiezen. In Woensdrecht en Hoogerheide zijn wel de nodige huizen versierd. De mooiste krijgen een prijsje. “We beseffen nu hoe rijk we voorgaande jaren waren dat we met zijn allen in een café konden feestvieren. Laten we hopen dat het snel weer op die manier kan”, aldus prins Noot van Sanegat. 


Picasa

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief