Vingerprik om te weten of je corona hebt gehad en antistoffen hebt
<p>Het personeel van de teststraat, die nu binnen staat.&nbsp;</p>

Het personeel van de teststraat, die nu binnen staat. 

(Foto: Weekblad de Bode)

Vingerprik om te weten of je corona hebt gehad en antistoffen hebt

OSSENDRECHT - Bij de coronateststraat bij transportbedrijf De Wit aan Putsmolentje in Ossendrecht kun je nu ook terecht voor een vingerprikje die aantoont of je wel of geen corona hebt gehad. “Dit is heel handig als je wil weten of je antistoffen in je bloed hebt”, zegt Marieken de Lange, die de teststraat van Just4safety runt.


Mensen die zo’n test aanvragen, krijgen een prikje in de vinger. Na tien minuten weet je via het bloeddruppeltje of je corona hebt gehad en antistoffen in je bloed hebt aangemaakt. “Niet iedereen weet zeker of ze corona hebben gehad en zijn benieuwd of ze antistoffen hebben. Met deze test kun je zien of je tussen de twee weken en zes maanden geleden besmet bent geweest”, legt Marieken de Lange uit. “De kans op herbesmetting is dan kleiner. Het is een fijn gevoel als je dat weet.”

Klachtenvrij

Mensen die besmet zijn geweest maken na de incubatieperiode binnen een paar dagen antistoffen aan. Deze zijn binnen drie tot zeven dagen in het bloed te zien. “Het beste moment om te testen is veertien dagen nadat je klachtenvrij bent.”

Winterweer

De Langen is manager van de teststraat in Ossendrecht, die sinds begin december open is. De tenten die op het terrein stonden van transportbedrijf De Wit zijn verdwenen. De teststraat is vanwege het koude winterweer naar binnen verhuisd. De eerste weken is het erg druk geweest. De verpleegkundige en testers hebben vooral werknemers van bedrijven uit de omgeving en arbeidsmigranten getest. Er kwamen en komen echter ook particulieren langs die snel willen weten of ze besmet zijn. Grote voordeel is dat iedereen die een afspraak maakt meteen kan komen, een test krijgt en binnen vijftien minuten weet of ze het covid 19-virus heeft. Het formulier met de uitslag krijg je mee naar huis.

Betrouwbaar

De teststraat werkt samen met de GGD en gebruikt de door de landelijke overheid goedgekeurde Roche Sars-Cov-2 Rapid Antigen Test. Deze heeft een betrouwbaarheid van 98,6 procent. De vingerprik is eveneens van Roche en zeer betrouwbaar. Mensen kunnen via www.coronasneltestdirect.nl ook kiezen voor een pcr-spoedtest. Dat is dezelfde test als die van de GGD, maar je weet de uitslag binnen dertig minuten. Het is mogelijk dat je daarbij een reisverklaring krijgt. Vooralsnog is dit alleen mogelijk in Tiel, maar binnenkort waarschijnlijk ook op andere locaties.

Prijzen

Het bedrijf achter de straat in Ossendrecht heeft de goedkoopste tarieven van Nederland.

Een sneltest en antistoffentest samen kosten honderd euro. Voor een pcr-spoedtest en reisverklaring samen betaal je 140 euro. Een ‘gewone’ sneltest kost 65 euro op een doordeweekse dag en 85 euro in het weekend. De teststraat aan het Putsmolentje is op werkdagen open van 8.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Een afspraak maken kan via www.coronasneltestdirect.nl of als dat niet lukt via 06-48245120.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief