Ossendrecht heeft nu haar eigen calisthenics-park
Het nieuwe calisthenics-park in Ossendrecht.
Het nieuwe calisthenics-park in Ossendrecht. (Foto: Gemeente Woensdrecht)

Ossendrecht heeft nu haar eigen calisthenics-park

OSSENDRECHT - In de speeltuin op de hoek van de Molenstraat en Bevrijdingstraat in Ossendrecht kunnen jong en ouder voortaan ook calisthenics beoefenen.


Op initiatief van enkele Ossendrechtenaren en met ondersteuning van het dorpsplatform Ossendrecht, heeft de gemeente Woensdrecht vorige week een calisthenics-park laten plaatsen. Calisthenics is een trainingsvorm waarbij je het lichaam traint via kracht- en conditieoefeningen. In tegenstelling tot andere trainingsvormen gebruiken de sporters hierbij geen apparatuur of gewichten. De enige weerstand die je krijgt, is het lichaamsgewicht zelf. Op basis daarvan kun je via verschillende oefeningen kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit verbeteren. Bij de toestellen staat een informatiebord met oefeningen voor beginners en gevorderden. 

Nieuw

Wethouder Jeffrey van Agtmaal van de gemeente Woensdrecht: “Met dit calisthenics-park bieden we een nieuwe bewegingsvorm aan voor iedereen die lekker buiten en gratis wil sporten. Je hoeft echt geen geoefend sporter te zijn om het te gebruiken. Ik heb al gezien dat kinderen het ook leuk vinden om erop te klimmen of eraan te hangen.”

Initiatiefnemers Rob en Astrid: “Buiten sporten en bewegen is altijd goed en wellicht in deze coronatijd nog meer van belang. Juist in deze tijd van thuis werken en misschien minder bewegen is het goed om de mogelijkheid te hebben in je eigen omgeving wat extra te bewegen en oefeningen te doen. Van de speeltuin wordt goed gebruik gemaakt. Het calisthenics-park is hierop een welkome aanvulling voor zowel jeugd als volwassenen.” 

Het dorpsplatform is trots dat ze de initiatiefnemers kon ondersteunen. “Dankzij hen kunnen we over het sporten in de open lucht zeggen ‘Ossendrecht heeft het’”, aldus voorzitter Adrie van der Vliet van dorpsplatform Ossendrecht.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief