Ton Langenberg uit Putte ruimt elke dag afval op
<p>Ton Langenberg uit Putte ruimt elke dag afval op.</p>

Ton Langenberg uit Putte ruimt elke dag afval op.

(Foto: Privébezit)

Ton Langenberg uit Putte ruimt elke dag afval op

PUTTE- “Vuil trekt vuil aan. Het eerste aanblik van een plek is belangrijk. Als mensen zien dat het schoon is, dan gooien ze niet zo snel hun troep op straat.”


Daar is Ton Langenberg uit Putte van overtuigd. Hij houdt dan ook al sinds jaar en dag zijn woonomgeving schoon. Naast de Breestraat, waar hij woont, is dat de Achterstraat, Tulpstraat en Nieuwstraat. Op de website Supporter van Schoon staat het gebied vermeld als schoongebied Breestraat. Iedereen kan gebruik maken van dit platform om de eigen buurt zwerfafvalvrij te maken en te houden. Simpelweg door vermelding van een eenmalige opschoonactie of door een gebied te kiezen dat proper wordt gehouden. “Al tien jaar staat Breestraat erop. Mijn vrouw en een achterbuurman helpen mee.”

Handschoentjes

Dagelijks laat Langenberg zijn hond vier keer uit en iedere keer vindt hij rotzooi op straat. Van hondenpoep tot ander zwerfvuil. Met name op de parkeerplaats in de Breestraat, waar vroeger de markt werd gehouden, ligt altijd wat. “Lege blikjes, plastic en nu ook veel mondkapjes.” Een ander item dat hij de laatste tijd ook vaak opraapt zijn plastic handschoentjes. “Dat is iets van de laatste maanden. Ik denk dat dát ook te maken heeft met de coronacrisis. Mensen doen ze aan als ze boodschappen doen en daarna belanden ze pardoes op straat”, vertelt Langenberg. Hij is blij dat er statiegeld komt op blikjes. “Wél jammer dat het tot het einde van het jaar duurt eer deze maatregel écht van kracht is.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief