Afbeelding

Gemeente doet oproep: ‘Heb aandacht voor de jongeren’

Door: Remko Vermunt Algemeen

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht heeft vijftig verenigingen en organisaties een brief gestuurd met daarin de oproep om vooral in deze tijd extra aandacht te schenken aan de jongeren. “Wij zijn als gemeente geen evenementenbureau, maar we kunnen verenigingen en organisaties wel faciliteren én er is geld beschikbaar om activiteiten te organiseren”, vertelt burgemeester Steven Adriaansen.

De gemeente heeft onlangs een overleg gehad met verschillende partijen. Daaruit bleek dat de invloed van de coronamaatregelen groot is op jongeren. “Natuurlijk hebben de maatregelen impact op iedereen, maar we mogen de jongeren niet vergeten”, stelt de burgemeester. “Bijbaantjes in bijvoorbeeld de horeca liggen stil, ze mogen maar één persoon ontvangen en ze kunnen niet stappen.” 

Daarom ging de burgemeester samen met wethouder Lars van der Beek, de jonge raadsleden Jeroen van der Ha, Robbert-Jan Willeboordse en Laura de Waal en voorzitter jongerenraad Kaan Ercel in gesprek. “Hoe kunnen we hen tegemoet komen?”, was daarbij de centrale vraag. Vanuit het Rijk heeft de gemeente 30.000 euro ontvangen om activiteiten te organiseren voor jongeren. “Maar het begint natuurlijk met een goed initiatief vanuit de samenleving.”

Wethouder Lars van der Beek: “Er zijn natuurlijk ook verenigingen die al wel activiteiten organiseren zoals toernooitjes voor kinderen tot 18 jaar. Als ze dat intern kunnen organiseren, dan is dat prima. Maar, verenigingen moeten wel weten dat wij ondersteuning kunnen bieden wanneer ze dat willen.”

Dat er behoefte is naar activiteiten blijkt wel uit de animo die er was voor de activiteiten die de jongerenwerker onlangs georganiseerd heeft. “Verspreid over de vijf kernen waren er 161 deelnemers. Zij gingen bijvoorbeeld paintballen en pijl & boog schieten”, vertelt Adriaansen. Inmiddels hebben de eerste organisaties zich al bij de gemeente gemeld. “We gaan nu bekijken of hun ideeën uit te voeren zijn binnen de coronamaatregelen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief