Afbeelding
Foto: Pixabay

Man uit Hoogerheide in Sint Annaland aangehouden wegens hennepkwekerij

Door: Vera de Geus Algemeen

HOOGERHEIDE - In een woning aan de Tienhoven in Sint Annaland zijn maandagavond drie mannen aangehouden, een ervan is een 24-jarige Roosendaler. In het huis trof de politie een hennepkwekerij met duizenden kleine plantjes aan.

Rond 19.00 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie. De melder zag dat vanuit een auto tientallen dozen de woning in werden gedragen, mogelijk met vuurwerk. Toen agenten bij aankomst de dozen onderzochten, zagen ze stekjes van hennepplanten. In de woning werden drie mannen gearresteerd. Het gaat om de bewoner, een man (34) uit Hoogerheide en een man (24) uit Roosendaal. Het drietal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zitten nog vast en worden dinsdag verhoord.

Er waren reeds diverse dozen uitgepakt, deze plantjes stonden al op de vloer. Het gaat om ruim 6.000 hennepplantjes van 10 tot 15 centimeter groot. De kwekerij werd door een gespecialiseerd bedrijf geruimd, alle spullen zijn vernietigd. In de woning werd ook elektriciteit gestolen. Het nutsbedrijf sloot de meter af.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief