<p>Frituur Krokant.</p>

Frituur Krokant.

(Foto: José van der Wegen)

‘Mensen komen speciaal voor onze frieten’

OSSENDRECHT - Wie een echt Bels frietkot zoekt, hoeft in de gemeente Woensdrecht niet eens de grens over. Aan de Putseweg 21 in Ossendrecht, op het parkeerterrein bij Restaurant Jagersrust, vind je namelijk Krokant, een Bels frietkot op Nederlanse grond. 


Volgens Rob Leenaerts, eigenaar van Jagersrust en Krokant, en Ilse Suijkerbuijk van Krokant, komen mensen echt voor de frieten naar Krokant. “We snijden deze zelf, net ietsje dikker en ze worden gebakken in ossenwit.” Mensen komen ook speciaal voor het Frietje van de Week. “Elke week hebben we een Frietje van de Week. We hebben een hele lijst samengesteld met allerlei combinaties.” Te denken valt aan frietjes met met pulled chicken of pulled pork, maar geroemd wordt ook de zogeheten Fish and Chips, wat ook een deel van de bedrijfsnaam van Krokant is: fish, chips & more. “Ons assortiment met vis, zoals de huisgemaakte garnalenbitterballen, calamaresringen, lekkerbek of een portie kibbeling, scoort dan ook hoog.”

De populairste snack blijft stiekem toch de oer-Hollandse frikandel, maar bij Krokant wordt die positie gedeeld met het huisgemaakte stoofvlees. “Klanten staan echter open voor nieuwe combinaties en er is zeker waardering voor wat je zelf maakt. Qua sauzen blijft het wel traditioneel, al is het zoutgehalte in de loop der jaren wel afgenomen. Bij ons is het verpakkingsmateriaal bovendien geheel duurzaam: papieren tasjes, zakken en kartonnen bakjes. Zelfs de mayonaise gaat bij ons in composteerbare sausbakjes van suikerriet.”

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief