Archieffoto: Humphrey Hekhuizen

Woensdrecht aan de slag met zwerfafval: tal van acties tijdens landelijke Opschoondagen

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht doet, net als veel andere gemeenten, mee met de Landelijke Opschoondagen. Zaterdag 20 maart staan er op verschillende locaties acties gepland om het zwerfafval in de buurt op te ruimen en ook wethouder Henk Kielman stroopt zijn mouwen op om de gemeente een stukje mooier te maken.


“Zwerfafval is niet fijn”, stelt de wethouder. “Het ziet er gewoon niet mooi uit als je een rondje aan het wandelen of fietsen bent en laat dat nou juist iets zijn wat we tijdens deze coronaperiode veel doen.” Ook voor toeristen en recreanten is het geen mooi zicht en daarom gaat Kielman graag aan de slag om het zwerfafval op te ruimen. “De groep met vrijwilligers wordt gelukkig ieder jaar groter. Ik wil dan ook een dik compliment maken aan deze mensen, want zij helpen om de gemeente schoon te maken en te houden.”

Zelf gaat de wethouder aanstaande zaterdag aan de slag in Putte. “Rond 11.00 uur ga ik, samen met wat vrijwilligers, rondom de parkeerplaats bij de Breestraat aan de slag. Maar, vanwege de coronamaatregelen ziet deze actie er wel iets anders uit dan normaal.” Zo wil de gemeente voorkomen dat er grote groepen rond gaan lopen. “Ga vooral opruimen met je gezin of met één vriend. Houd afstand en trek handschoenen aan.”

Het lijkt dit weekend droog te worden, dus wat de wethouder betreft is er geen reden om niet te gaan. “Ik begin in Putte, maar ik ga zelf in de middag nog wel een ommetje lopen door mijn eigen dorp en ook dan neem ik een vuilniszak mee.” Kielman hoopt dat veel inwoners gehoor geven aan de oproep. “Dan ziet onze gemeente er zondag veel mooier uit dan vrijdag.”

Voor vrijwilligers die ook ná zaterdag vuil willen ruimen, heeft de gemeente vanaf woensdag 24 maart grijpers beschikbaar. “We hebben 40 grijpers voor kinderen en nog eens tachtig voor volwassenen. Die kunnen mensen vanaf woensdag ophalen bij het gemeentehuis. Maximaal twee per huishouden en op is op”, stelt de wethouder. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief