Archieffoto

Drugspand in Ossendrecht voor twee maanden gesloten

OSSENDRECHT - Burgemeester Steven Adriaansen heeft dinsdag een drugspand aan de Stenenhoef in Ossendrecht gesloten voor een periode van twee maanden. De politie kwam de woning op het spoor dankzij een tip. Er werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 30 wietplanten.


“Vorig jaar hebben we met het hele district de Markiezaten afgesproken dat we niet meer gaan waarschuwen”, vertelt burgemeester Adriaansen. “Als er ergens drugs wordt aangetroffen, dan treedt meteen het Damoclesbeleid in werking.” De verschillende gemeenten in het district de Markiezaten heeft hier bewust gezamenlijk voor gekozen om een waterbedeffect te voorkomen. “Je wil niet dat criminelen de grens overgaan omdat daar minder zwaar gestraft wordt.”

De hennepkwekerij aan de Stenenhoef is gevonden naar aanleiding van een tip. Een samenwerking tussen wijkagenten, het Flexteam de Markiezaten, een specialistisch team van de politie, en de gemeente leverde uiteindelijk een vondst op van de hennepkwekerij met 30 wietplanten. “Om eerlijk te zijn was het al even geleden dat we een drugspand hebben gesloten. Dit is de eerste van dit jaar”, aldus de burgemeester. 

De woning wordt nu voor 2 maanden gesloten. “Hiermee wil ik de bekendheid als drugsadres tenietdoen en de rust in de directe omgeving herstellen. De kortst mogelijke procedure is gevolgd om de woning snel te kunnen sluiten.” De woning is inmiddels feitelijk gesloten en er is een poster opgehangen met daarop de reden voor de sluiting. De gemeente vindt het belangrijk op te treden tegen drugshandel om  criminaliteit en overlast te bestrijden. Meldingen van verdachte zaken zijn daarbij essentieel.  

De gemeente vraagt alle inwoners om verdachte zaken te (blijven) melden bij de politie. U kunt ook meldingen via Meld Misdaad Anoniem doen. Dit is een onafhankelijke organisatie waarbij uw anonimiteit gewaarborgd blijft. Niet alleen druggerelateerde zaken kunnen hier gemeld worden, maar ook andere informatie over misdaad en criminaliteit kan hier worden doorgegeven. Hier kunt u zeven dagen per week telefonisch meldingen doen via 0800-7000. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief